מעמול תמרים
טעים. מתכון של מאמא לאה. טעים.מצרכים:
4 כוסות קמח כוסמין 70% 'מנחת הארץ'
200 גרם חמאה או 160 גרם שמן קוקוס
1 שקית אבקת אפיה (= 2 כפיות גדושות)
½ כוס מיץ תפוזים או כל נוזל אחר (אפשר מים עם לימון)
2 כפות אבקת סוכר
¼ כוס שמן (זרעי ענבים או זית, או כל שמן צמחי אחר)
חלמון ביצה
כפית תמצית וניל
¼ כפית מלח (אטלנטי או הימלאיה)
למילוי:
ממרח תמרים או תמרים מגולענים (אפשר גם להשרות תמרים בקצת מים חמימים ואז למעוך עם מזלג, ולסנן את שאריות המים)
חצי כוס אגוזי מלך
כף וחצי קינמון טחון
הוראות הכנה:
חממו תנור על 180 מעלות.
חממו תנור על 180 מעלות.
לשים את הבצק עד שהוא נהיה אחיד.
מחלקים ל -4 כדורים
מרדדים כל אחד מהכדורים בין 2 ניירות אפיה לגודל של דף A4
מורחים שכבה לא דקה ולא עבה של ממרח תמרים, מפזרים קצת שברי אגוזים וקינמון.
מגלגלים ל- 4 רולדות. מניחים במקרר לחצי שעה.
חותכים את הרולדות לפרוסות ואופים ב 180 מעלות ל-25 דקות.
תהנו וספרו לנו איך יצא!