מתכון לפנקייק בריא ומזין

סוגר פינה לארוחת ערב בחמש דקות וקצת
הכמות במתכון הזה מספיקה ל-2 ילדים רעבים.
המלצה: הכפילו ואפילו שלשו כמויות.
מקסימום אם נשאר (מה שלא קורה בד״כ) הבלילה יכולה להישמר כמה ימים במקרר בצנצנת או קערת זכוכית עם מכסה. תענוג של מתכון.


מצרכים: 

1 כוס קמח - חיטה או כוסמין (70%, מלא או לבן - בקיצור, מה שבא לכם יעבוד)

1.5 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום, עדיף)

2 כפות שמן קוקוס

1 ביצה (לגרסא טבעונית אפשר בלי)

1 כוס מים או חלב (יכול בכיף להיות חלב צמחי לגרסא הטבעונית / הפרווה)

 קמצוצון מלח (אטלנטי או הימלאיה)

להגשה: פנקו בבננות חתוכות דק/ סירופ מייפל / /סילאן / קוקוס טחון / שקדים טחונים או קצוצים / שקדייה / כל דבר אחר שעושה לכם טעים ונעים
הוראות הכנה: 

אפשר כבר לחמם מחבת נון סטיק על אש בינונית.

בקערה גדולה נשים את כל החומרים ונערבב היטב, הכי טוב עם מטרפה כדי לאחד את הבלילה.
(המרקם שלה הוא כמו של טחינה דלילה, אם סמיך מדי נוסיף טיפה מים או חלב) 

על המחבת החם - כפית שמן קוקוס וכשהיא נמסה מיד נמזוג מהבלילה אל המחבת החמה. תוך דקה נראה שהחלק התחתון מתחיל להראות מוכן ונהפוך לצד השני. 
כל פנקייק לוקח בערך דקה של עשייה מכל צד (אולי פחות, תלוי כמה גדולה האש)

נגיש על צלחת משמחת, נוסיף קצת מייפל / סילאן / דבש ואפשר גם לפנק בבננה חתוכה דק, שקדים קצוצים או טחונים, קוקוס או כל דבר אחר שבני הבית אוהבים.

בתאבון וספרו איך יצא! 


 

11.00

1.1 ש"ח ל 100 גרם
יח'

13.00

1.30 שח ל100 גרם
יח'

15.00

1.50 ש"ח ל 100 גרם
יח'

12.00

1.10 ש
יח'

15.00

1.50 ש"ח ל100 גרם
יח'

25.00

11.5 שח ל 100 גרם
יח'
x

#{title}

#{text}

#{price}