קרקרים פריכים מקמח כוסמין
פשוט, מזין, סוגר פינה. וילדים אוהבים לנשנש אותם!5 כוסות קמח כוסמין (70%, מלא או לבן - מה שבא לכם)
3/4 כוס שמן (זית, זרעי ענבים או שמן צמחי אחר בכבישה קרה)
1 כפית מלח (אטלנטי או הימלאיה)
1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום, עדיף)
3/4 כוס זרעונים (מה שבא ברוך הבא: שומשום, קצח, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, פשתן וכו')
1.5 כוסות מים רותחים
חממו תנור על 180 מעלות.
בקערה גדולה ערבבו את כל המצרכים - בהתחלה עם כף, עד שלא רותח ואז לושו את הבצק בידיים.. הוא רך ונעים כמו פלסטלינה!
חלקו את הבצק ל-2 כדורים;
רדדו כל כדור על נייר אפיה (מקומח קלות), עם מערוך (מקומח קלות) ושטחו אותו על כל הנייר - ולתבנית של התנור.
סמנו עם סכין ריבועים ריבועים.
הכניסו לתנור שחומם על 180 מעלות ל10-15 דקות.. עד שמזהיב טיפה.
הוציאו וחכו שיתקרר, הקרקרים יתקשו ויהפכו יותר קריספיים. יאמי.
אופציה: אפשר לעשות עם הילדים נחשים דקים של בצק, כמו גריסיני ולאפות באותה צורה.
תהנו וספרו לנו איך יצא!